kr-nieuws.be

Willemsfonds Kortrijk ontvangt Afdeling Blankenberge met afsluit op het Stadhuis met Burgemeester Ruth Vandenberghe

Willemsfonds Kortrijk ontvangt Afdeling Blankenberge op het Stadhuis met Burgemeester Ruth Vandenberghe / © foto krnieuws / JVGK

Willemsfonds Kortrijk ontvangt Afdeling Blankenberge met afsluit op het Stadhuis met Burgemeester Ruth Vandenberghe

 

Afgelopen zaterdag 30 april kwam Willemsfonds Blankenberge het mooie Kortrijk bezoeken. Een stad die leeft, met een mooie historie, toeristisch en ondernemend. Zij werden overgoten met ludieke plaatsjes in Kortrijk, doorliepen met de gids het Historische Kortrijk, en konden genieten van ongekende mooie plaatjes. Zo ook het mooie gerestaureerde begijnhof dat al dateert van de 13de eeuw.

Afdeling Kortrijk stond er dan ook op om Blankenberge met graagte te ontvangen en werd nog bij afsluit een bezoek gebracht aan het Historisch Stadhuis waar de Raadszaal werd bezocht waar Willemsfonds (in samenwerking met Moniek Gheysen) de raadszaal heeft opgefrist met haar Poëzie. Een wedstrijd voor de jeugd die jaarlijks doorgaat in samenwerking met Athena Campus Pottelberg. En enkele quotes van de gedichten zijn te bewonderen op de muren en balken van de Raadzaal.


Nog meer, alsook de burgemeester Ruth Vandenberghe nam de ontvangst “met plezier” voor haar rekening en stond hen te woord met een natje en een droogje.


Daar Willemsfonds daar wil op in spelen is niet verbazingwekkend daar Willemsfonds staat voor verbinding, mensen samen brengen en verhalen delen. Dit met de nodige pijlers waar zij voor staan zoals diversiteit, inclusie, het maatschappelijke karakter alsook het kritisch burgerschap. Iets wat Willemsfonds meer en meer ook aan de jeugd/jongeren wil meegeven in hun eigen leefwereld.


Wilt u ook Kortrijk bezoeken of cultuur beleven op een leuke manier samen met Willemsfonds ?

Neem contact: Vincent Lagae (Voorzitter Kortrijk, nealmccolly@msn.com, of 0476/907.008)