kr-nieuws.be

Peter Van Herzeele

Vrijwillige  Medewerker KRN

Tiende zomerspeelplein op Grote Markt

© foto JVGK

Tiende zomerspeelplein op Grote Markt

 

en gloednieuwe speelkaart

Voor het tiende jaar op rij krijgt de Grote Markt in Kortrijk een zomerspeelplein. Met een speelruimteplan komen er elk jaar nieuwe speelzones bij en wordt bestaande speelinfrastructuur grondig gerenoveerd of vervangen. “Dat wordt dit jaar extra in de kijker gezet met een gloednieuwe speelkaart”, zegt schepen van Kinderen en Jongeren Bert Herrewyn (Team Burgemeester). De invulling van het zomerspeelplein op de Grote Markt gebeurde dit jaar in samenspraak met de kinderen van de wijk Lange Munte. “In januari mochten zij aangeven wat er nodig is om het spelen en ravotten in de wijk aangenamer te maken. De prioriteiten van de kinderen waren duidelijk: een sporttoestel, een vogelnestschommel en een avontuurlijk hindernissenparcours.” Het zomerspeelplein op de Grote Markt is tijdelijk, maar krijgt na de zomer steeds een nieuwe bestemming. Een deel van de speeltoestellen verhuizen midden oktober naar de speelsite nabij het ontmoetingscentrum Lange Munte. Het hindernissenparcours met speelhuisje vindt zijn plaats nabij de sportcampus Lange Munte.

 

SPEELKAART

Alle speelruimte in de stad is handig gebundeld in een speelkaart, die op 1 juli gelanceerd wordt. Een handig overzicht van alle speel- en ravotzones in Kortrijk en deelgemeenten. “Hiermee kunnen kinderen, ouders en grootouders deze zomer de stad op een kindvriendelijke manier gaan verkennen.” Op de kaart zijn alle speel- en ravotzones te vinden in Kortrijk en deelgemeenten. Via de iconen is te zien over welk type speelzone het gaat. De speelkaart is te raadplegen op de website van Stad Kortrijk, waar je alle speelzones in jouw buurt kunt opzoeken. De speelkaart is op te halen in alle stadsgebouwen: stadhuis, ontmoetingscentra, sportcentra, bibliotheken.

 

Het zomerspeelplein werd feestelijk geopend samen met de kinderen van de tweede en derde kleuterklas van Freinetschool De Baai uit de wijk Lange Munte. Iedereen kan er vrij op spelen tot 17 oktober, waarna het dus verhuist. / PVHK /© foto JVGK