kr-nieuws.be

Peter Van Herzeele

Vrijwillige  Medewerker KRN

Stad Kortrijk ontving zijn nieuwe inwoners van 2020-2021

© foto JVGK

© foto JVGK

© foto JVGK

© foto JVGK

© foto JVGK

© foto JVGK

Stad Kortrijk ontving nieuwe inwoners van 2020-2021

 

Traditiegetrouw nodigt Stad Kortrijk elk jaar de nieuwe inwoners van de stad uit deze keer waren het de nieuwkomers van 2020-2021 zo’n 1.300 gezinshoofden werden aangeschreven, dus het effectief aantal nieuwkomers ligt nog een pak hoger.

 

Burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) schepen Stephanie Demeyer (Team Burgemeester), Philippe De Coene (Vooruit) en Wout Maddens (Team Burgemeester) maakten hen wegwijs in de stadsdiensten. Ook politiezone Vlas en de diensten zelf gaven een woordje uitleg. Ruim 250 inwoners gingen in op de uitnodiging.

 

De nieuwe inwoners kregen uitleg over de leden van de gemeenteraad en de infrastructuur van de stadsdiensten. Burgemeester Ruth Vandenberghe stelde enkele sterke troeven van de stad voor: onder meer de wekelijkse maandagmarkt, de communicatie en participatie met de burgers, samenwerkingsverbanden, de grote renovatieprojecten van de vele sites in de stad en nieuwbouw, de festivals, braderieën en festiviteiten. Schepen van Sociale Zaken en Welzijn Philippe De Coene (Vooruit), gaf uitleg over het sociale pakket. “Voor veel nieuwe inwoners is het niet altijd duidelijk welke diensten er zijn en waar ze terecht kunnen met vragen. Het is soms ook moeilijk om de weg te vinden. Daarom organiseren we dit welkomstmoment”, luidt het.

 

De nieuwkomers uit 2022 worden uitgenodigd op een nieuw onthaalmoment begin 2023 / PVHK / JVGK / © foto’s JVGK