kr-nieuws.be

Ronde Tafel 24 maakt en bezorgt méér dan 750 kerstmaaltijden voor de 4e wereld

archief foto 2021 / © foto JVGK

Ronde Tafel 24 maakt en bezorgt méér dan 750 kerstmaaltijden voor de 4e wereld

Op 23 en 24 december bereidt de Ronde Tafel 24 samen met Chef Chris  méér dan 750 maaltijden voor de armen en minderbedeelden uit groot Kortrijk.

 

Ronde Tafel 24

De Ronde Tafel is een internationale club voor mannen tot 40 jaar die tweewekelijks samenkomen voor het organiseren van vergaderingen, conferenties en events. Jaarlijks ondersteunen we ook enkele  lokale sociale doelen. In het verleden was dit NAH Liga, De Zonnebloem, De Branding,… Dit jaar is er gekozen om verschillende goede doelen te steunen namelijk Warriors for Cancer en Ten Anker Waregem.

 

De kerstmaaltijden, een lange traditie

Reeds méér dan 20 jaar voorziet Ronde Tafel 24 op kerstavond 800 maaltijden voor de armen en minderbedeelden uit Kortrijk. Dit jaar verzorgt een comité van drie Ronde Tafelaars onder leiding van Bruno Vanwynsberghe de volledige coördinatie.

 

De traditie wil dat de leden van de Ronde Tafel op 23 december samenkomen in de keukens van Syntra West waar ze onder leiding van chef Chris de 750 maaltijden bereiden. De maaltijden worden bereid voor diverse sociale organisaties uit Kortrijk zoals Poverello- poverello.be, CAW, De Kier, CIG Nestel…. Op 24 december worden alle maaltijden door de leden van de Ronde Tafel aan huis gebracht zodat deze vers en goed aankomen.

 

Dank aan de trouwe sponsors

Voor het bereiden van de 750 maaltijden kan de Ronde Tafel steeds rekenen op de dankbare medewerking van enkele trouwe sponsors zoals Syntra West die de keuken ter beschikking stelt & Chef Chris  dinerathome.be die zorgt voor de héérlijke culinaire bereidingen. Om te koken heb je uiteraard ook ingrediënten nodig. Hierbij zorgt Vandenborre voor de Paté, d’Arta voor de knapperige groentjes darta.com en Chocolaterie Vandenbulcke voor de heerlijke Petit Melo dessert  petit-melo.com   Uiteraard wordt ook een deel van de ingrediënten aangekocht door de clubkas van de Ronde Tafel. Geld die de club verdient met de organisatie van een jaarlijks gala-event en of afterworkdrinks. 


“Wij kijken alvast uit naar de organisatie van ons Kerstmaaltijden event en we beloven ook dit jaar terug een (h)eerlijke maaltijd uit onze kerstmuts te toveren” zegt voorzitter van de Ronde Tafel Matthias Merlino. / © foto JVGK