kr-nieuws.be

Kwart Vlaamse vrouwen: “Liever overwerken dan seks met partner”

Kwart Vlaamse vrouwen: “Liever overwerken dan seks met partner


Veertien procent vindt één keer per jaar met partner naar bed gaan voldoende 

Antwerpen, 2 juni 2022 – Maar liefst 24 procent van alle Vlaamse vrouwen maakt ’s avonds liever wat werk af, dan dat zij seks hebben met hun wederhelft. Dit blijkt uit onderzoek van Deals.be onder 1.011 volwassen Vlamingen met een vaste relatie, uitgevoerd door Panelinzicht. Een zevende van de ondervraagde vrouwen vindt het daarnaast prima om ‘het’ voortaan nog maar één keer per jaar met hun partner te doen.

 

Van alle Vlaamse mannen verkiest slechts zeventien procent een avondje overwerk boven seks met hun geliefde. Opvallend genoeg is niet minder dan veertien procent van hen voorstander van een jaarlijkse beurt. “Wanneer je seks als ontspanning ziet, is de keuze tussen de slaap- en de werkkamer zo gemaakt”, zegt Vince Franke van Deals.be. “Er zijn natuurlijk altijd praktische bezwaren om niet met elkaar het bed in te duiken. Zeker wanneer ik een drukke werkdag achter de rug heb, ben ik hier extra vatbaar voor. Mijn vriendin en ik hebben daarom duidelijk met elkaar afgesproken dat ons seksleven niet mag lijden onder onze drukke baan.”

 

Aseksueel

Ondanks dat exact hetzelfde percentage mannen als vrouwen het oké vindt om nog maar eens per jaar seks te hebben met hun partner, hebben vooral Vlaamse mannen het gevoel dat zij seksueel niet op een lijn zitten met hun geliefde. Zo stelt maar liefst de helft van alle Vlaamse mannen van huis uit een hoger libido te hebben dan hun partner, tegenover slechts zeventien procent van de ondervraagde vrouwen. Niet minder dan één op de vijf Vlaamse mannen verdenkt zijn partner er zelfs van aseksueel te zijn. Onder vrouwen bedraagt dit slechts acht procent. Franke: “Problemen op het werk, gedoe met familie of een onfortuinlijke avondspits; allemaal momenten waarop mijn seksdrive als sneeuw voor de zon verdwijnt. Mijn vriendin en ik vinden het ontzettend belangrijk om juist ook op dat soort momenten open en eerlijk naar elkaar te zijn over onze behoeftes. Het laatste wat je wil, is dat seks als een verplicht nummertje voelt”. Opvallend genoeg beschouwt maar liefst 33 procent van de vrouwelijke respondenten seks met hun partner weleens als een moetje.

 

Seksmonsters

Hoewel een aanzienlijk gedeelte van de Vlamingen het prima vindt om slechts één keer per jaar met hun geliefde in de koffer te duiken, betekent dat niet dat zij een groot voorstander zijn van geheelonthouding. Zo noemt maar liefst 57 procent van alle respondenten seks als één van de drie belangrijkste dingen in hun leven. Opvallend genoeg geven Limburgers het minst om seks (45 procent), Brusselaren spannen met 67 procent de kroon. Franke: “Ik geloof in kwaliteit boven kwantiteit, ook wanneer het om mijn relatie gaat. Ik kan er echter niet van uitgaan dat mijn libido altijd volledig synchroon loopt met dat van mijn vriendin. Maar wanneer dit wel het geval is, moet je de ruimte nemen om ervan te genieten.”

 

Over Deals.be

Deals.be helpt consumenten om te besparen op online aankopen door de actuele kortingscodes, aanbiedingen, sales, deals en kortingsbonnen te verzamelen van meer dan duizend webshops. Daarnaast biedt de website interessante bespaartips voor de meest uiteenlopende zaken, zoals vakanties, boodschappen en kleding. Deals.be wordt maandelijks door ruim tweehonderdduizend bezoekers geraadpleegd.