kr-nieuws.be

Kunstzomer Kortrijk

op foto van l/r: Linda Lacombe, Mady Herman en Jan Declercq / © foto JVGK

Nog tot 25 september kan je voor de 14de keer met Kunstzomer Leiestreek genieten van het werk van hedendaagse kunstenaars. Dit jaar zijn locaties in Kortrijk en deelgemeenten aan de beurt. 45 kunstenaars tonen hun werken op 14 unieke locaties.

 

In de Gotische zaal van het stadhuis kan je werk zien van onder meer mafy herman en Linda Lacombe. Mady is gespecialiseerd in gasfusing, een techniek waarbij stukjes of repen glas van dezelfde of verschillende kleuren samengevoegd worden door ze gedeeltelijk te versmelten. Het geeft haar weg als artiest een nieuwe dimensie en zorgt ervoor dat ze elke ‘glasuitdaging’ aangaat. Ze kreeg waardering van het Franse Wattrelos met de bronzen medaille en een eervolle vermelding in Antoing.

Linda is gepassioneerd door wat mensen vertedert, verenigt, doet vluchten, verbijstert …. en vertaalt dit op doek. Nu ‘het rijk der vrijheid’ terug is, straalt haar werk een gevoel van vreugde uit. Ze creëert dit met een veelheid aan lichte kleuren waar witte accenten zich vanuit de achtergrond een weg naar de oppervlakte banen. / PVHK / © foto JVGK