kr-nieuws.be

Regonale Familie berichten

Huwelijken - Jubileums - 100... jarigen enz...

Anna Kiekens 101 jaar

Anna met familie, verzorgend personeel van H. Hart Kortrijk en Schepen Stephanie Demeyer / © foto JVGK

Anna is geboren te Kortrijk op 18 augustus 1921, haar vader Filibert Kiekens werkte als stoker op den tram en haar moeder Rachel Vannieuwenhove, heeft 1 jongere zus Lea Kiekens,  moeder Rachel is op relatief jonge leeftijd ziek geworden, was half verlamd zodat Anna heel wat taken op haar genomen geeft.

Ze hield ook heel veel van haar grootouders die in de Rekolettenstraat het café " Het Zandschip " uitbaatte en grootvader Victor verzekeringsagent was.

Na de dood van Rachel werden ze opgevangen door een lieve tante (tante Tientje) zoals wij ook en de kleinkinderen haar nog gekend hebben.


Anna heeft nog een tijdje gewerkt bij firma Delplancke waar onlangs hotel Broel stond. Via die weg leerde ze de zus van m'n vader Jan Sergyssels kennend en de liefde ......   Ze zijn gehuwd op 26 februari 1944 en kort daarop werd Jan opgenomen door de Duitsers op de Noordbrug te Kortrijk en overgebracht naar een werkkamp in Duitsland.


Er werden twee zonen geboren : Marc en Johan. Marc heeft 2 dochters en 4 kleinkinderen, Nele met Noah en Helena, Kim met Gillian en Mauro.  Johan ook 2 dochters en 4 kleinkinderen, Charis met Efren, Othon en Orphée met Lionel en Lea.  

 

Verder werkte Anna thuis als hemdenmaakster in onderaanneming en vele weekends ook bij het huis Vanwonterghem te Kuurne.

Uiteraard zeer lieve moeder, niets was haar te veel, vroegen we iets (in de mate van het mogelijke) kregen we het .... altijd bereid voor de kleinkinderen op te vangen.


Het noodlot sloeg toe op 15 mei 1980 toen haar echtgenoot Jan komende van z'n dagtaak (ambtenaar bij het Gouvernement provincie Oost-Vlaanderen) op een paar kilometer van huis werd aangereden door een vrachtwagen en die zelfde avond stief, ze heeft dit zeer lang meegedragen en moeilijk kunnen verwerken. Hij was 58 jaar.


Op 75 jarige leeftijd is ze komen wonen op den Dam residentie Den Grooten Broel  service flats van H. Hart alwaar ze meer dan 20 jaar gewoond heeft, en na een spijtige val in haar badkamer en na revalidatie in het Hospitaal terecht is gekomen in het verzorgingshuis H. Hart zelf, alwaar ze zeer goed verzorgd wordt.


Wat nog reizen betreft: heel graag gingen ze op zondag naar het bos of naar zee en met jaarlijkse vakantie was dit Bohan ( hotel Dolimars ) of Duitsland naar Gemund Hotel Schutzenhof.  en als slot een van haar vele uitspraken dan was en nog altijd : "Ge zijt wel twee kerels gulder wei ".

100 JARIGE Raymonde Verschoore

100 JARIGE Raymonde Verschoore - © foto JVGK

Raymonde wordt gefeliciteerd met bloemen en geschenkje van Schepen Stephanie Demeyer - © foto JVGK

Raymonde op foto met familie en Schepen  Schepen Stephanie Demeyer - © foto JVGK

Raymonde met het personeel van woonzorgcentrum 't Hoge Kortrijk - © foto JVGK

Noella Lainez is 101

Noella Lainez is 101


Nu meer dan een eeuweling in Heule, namelijk Noella Lainez is vandaag 31 mei 101 jaar geworden . Noella woont nog altijd in haar huisje in de Kortrijksestraat 194 in Heule . Met hulp van de kinderen kan ze nog goed uit de voeten enkel mijn oogjes zegt ze ! Vorige week was ze nog bij de Cardioloog in AZ Groeninge op consultatie u bent mijn oudste patient lachte de dokter weg . Ze is de weduwe van Jules Felhoen die reeds 30 jaar geleden overleden is . Noella is geboren in Sint-Eloois Winkel en na negen maanden verhuisd naar de Wittestraat in Heule (Sente) samen met haar ouders Adolf Lainez en Ierma Leenknecht . Ze komt uit een gezin van acht kinderen zeven meisjes en een jongen . Haar jongste zus is maar twee jaar geworden t’was de zevende opeenvolgende dochter en werd naar Koningin Elisabeth genoemd die ook haar meter was . Noella liep school in Sente en dan dienen bij architect Reyntjes in Zwevegem . In 1948 trouwde ze met Jules Felhoen (Schoenhersteller) .Ze woonde eerst een paar jaar in Zwevegem en kwam dan naar Heule wonen in de Kortrijksestraat waar ze samen een schoenwinkel runden . Haar man Jules heeft nog een paar schoenen moeten maken voor Prinses Marie-José , dochter van Koningin Elisabeth en zus van Leopold III . De Felhoentjes zijn ook gekend als hulpverleners Brandweer en Rode kruis . Noelle is moeder van vier kinderen twee meisjes en twee jongens . Nicole is oudste was afdelingshoofd van Rode kruis Heule & Kortrijk , Marc is veel te vroeg van ons weggegaan in 2014 hij was Adjudant bij de vrijwillige brandweer van Heule . Christine was douanebeambte en Geert (Samson genoemd ) Beroeps korporaal-Ambulancier 112 bij de brandweer van Kortrijk later Fluvia . Nu op pensioen medewerker van Kr-Nieuws .Noella en Jules waren lid en of bestuurslid van verschillende organisaties waaronder Brandweer Heule waar Jules ere-adjudant was , Samana , Tuinhier -Heule , Okra en Neos . We hebben een mooie dag gehad vandaag samen Nicole , Roos , Christine , Ghislain , Geert en Ann zegt Noella, in Sente waar Geert en Ann wonen . Aperitief glaasje Champagne in ’t zonneke met een hapje en dan lekker eten ook het bezoek van de Schepen van de Stad Kortrijk Stephanie Demeyere met een bloemetje en veel meer was TOP .Ook wil Noella iedereen nog bedanken voor de vele verjaardagkaartjes die ze ontvangen heeft zeker meer dan 150 zelfs eentje van het koningshuis en Burgemeester Ruth Vandenberghe . Nu op naar de 102 maar t is nog een lange weg hoor lacht ze !! / Tekst en foto’s Geert Felhoen (Samson) medewerker kr-nieuws.

Maria-Theresia Van Craynest 100 Jarige in St Carolus Kortrijk

© foto JVGK

© foto JVGK

Maria-Theresia Van Craynest viert 100ste verjaardag in bijzijn van familie, vrienden en personeel van het wooncentrum St-Carolus te Kortrijk. Schepen Stephanie Demeyer (team burgemeester) bracht de jarige ook een bezoekje om felecitaties, geschenkjes en bloemen te overhandigen aan de jarige van Stad Kortrijk. / foto's JVGK

René Van Overtfeldt
viert 100ste verjaardag

© foto JVGK

René werd een eeuw geleden geboren op 3 april 1922, een geboortedatum die hij deelt met de legendarische Amerikaanse actrice-zangeres Doris Day. In datzelfde jaar werden ook nog grootheden als Christopher Lee en Toots Tielemans geboren. Tijdens zijn leven zag René 8 pausen de revue passeren, 5 koningen, 30 eerste ministers en 15 Kortrijkse burgemeesters. Maar zijn verhaal begon niet in Kortrijk, maar zag het levenslicht in Waregem.


René was het vierde van zes kinderen in het gezin van aannemer-stukadoor Alfons Van Overtfeldt en Irma-Alina Corbani. 41 jaar lang werkte René voor dezelfde werkgever, BARCO, waar je het schopte tot directieafgevaardigde. Je was er heel graag gezien, in het bijzonder door die ene collega, Godelieve, die jouw echtgenote werd. Het huwelijk werd gezegend met twee kinderen: Geert en Josiane.


Daarna kwam jouw kleinkind Lynn en samen met haar man Cédric zorgde zij voor drie achterkleinkinderen: Femke, Céleste en Ceryl. Een heel mooi nageslacht, een stevige stamboom van honderd jaar oud.


In zijn vrije tijd houd René van kaarten met de vrienden en natuurlijk van biljart, vroeger in de Middenstand en vandaag hier in het Heilig Hart. René, van harte gefeliciteerd met jouw 100ste verjaardag. Om het in biljarttermen te zeggen: dat is een straffe stoot. Geniet van jouw dag, geniet van jouw familie. Proficiat!