kr-nieuws.be

De verkeerspolitie organiseert opnieuw een infodag met volledige check-up

 foto shutterstock

De verkeerspolitie organiseert opnieuw een infodag met volledige check-up

 

Nu de lente zich volop laat kennen, zie je meteen veel eigenaars van caravans en motorhomes hun voertuigen een onderhoudsbeurt geven en vertrekkensklaar maken voor nieuwe avonturen. Veilig de weg opgaan met een dergelijk voertuig is cruciaal. Het laden van een motorhome of caravan is bijvoorbeeld één van de absolute aandachtspunten.

 

“Want hoeveel kilo aan lading of bagage mag een caravan of mobilhome eigenlijk vervoeren? Velen onder ons zijn een leek op dat vlak, maar gelukkig is de PZ Vlas verkeerspolitie dat niet, wel integendeel. Onze specialisten geven de bezoekers op de infodag antwoord op alle mogelijke vragen over de veiligheid van een mobilhome of caravan.”

 

Op zaterdag 14 mei 2022, tussen 9.00 uur en 16.00 uur, wordt op de site van het politiecommissariaat in de Minister De Taeyelaan in Kortrijk een check-up stand, inclusief weegbrug, voor caravans en mobilhomes opgesteld. De collega’s van de Politiezone Brugge komen opnieuw helpen met hun mobiele weegbrug.

 

Er is die dag plaats voor maar liefst 44 mobilhomes of caravans !


Externe partners op post

 

Bovendien kan de politiezone VLAS dit jaar rekenen op de aanwezigheid van enkele belangrijke externe partners, die samen een heus infodorp zullen uitbouwen: DKW Caravans,  Vanomobil, De Kortrijkse Rijschool en de Vlaamse Stichting voor Verkeerskunde (VSV) nemen heel graag deel aan deze infodag.

 

Zij voorzien allerhande advies- en preventiestanden, gecombineerd met praktijkgerichte oefeningen over de dode hoek en afleiding in het verkeer.

 

Belangrijk om weten is dat je zeker geen eigenaar hoeft te zijn van een mobilhome of caravan om langs te komen. Ook wie deze zomer een caravan of mobilhome wil huren of er binnenkort één wil kopen, kan op zaterdag 14 mei naar onze infodag komen.

 

En ook wie niet in Kortrijk, Kuurne of Lendelede woont, is van harte welkom.

 

Dus iedereen die geïnteresseerd is, kan zich inschrijven via de website van de politiezone VLAS: www.pzvlas.be. Via de site vind je ook alle details over de infodag terug.